Veiligheid

Microcar vindt stijl, comfort en ergonomie erg belangrijk. Nog belangrijker is de veiligheid van de berijders en daarom is Microcar dagelijks bezig met innovatie op het gebied van veiligheid.

Bij de vorige modellen is al een aantal zaken aangebracht in verband met de veiligheid: een stevige kooiconstructie, een derde remlicht, knipperlichten in de zijschermen, gordelspanners, een startblokkering en wegrijdbeveiliging, mistlampen voor en achteruitrijsensoren.

Bij de Microcar M8 en de Microcar M.GO (afhankelijk van de uitvoering) zijn de volgende veiligheidzaken opvallend:

  • Grote raamoppervlakten
  • Grote koplampen
  • Hooggeplaatste achterlichten
  • Linker buitenspiegel (met dode hoek gedeelte) en rechter buitenspiegel
  • Mistlichten in de voorbumper
  • Een zwaar uitgevoerd subframe (chassis voorzijde)
  • Een compleet nieuw remsysteem
  • LED dagrijverlichting

Reparatie en onderhoud

De betrouwbaarheid van een Microcar is bijna spreekwoordelijk. Toch kan er altijd iets kapot gaan. Sommige onderdelen van een brommobiel hebben door hun functie nu eenmaal niet het eeuwige leven. Ook niet in uw Microcar.

Gaat er een onderdeel kapot in uw Microcar, dan geldt er maar één goed advies. Ga naar uw Microcar dealer. Dan bent u er zeker van dat het betreffende onderdeel wordt vervangen door een nieuw origineel onderdeel. Met dezelfde duurzame kwaliteit als de rest van uw Microcar. Daarbij wordt het personeel van de officiële Microcar dealers continu bijgeschoold. Elke technicus kent daardoor elk model Microcar van bumper tot bumper.

Kiezen voor de officiële Microcar dealer is niet alleen de beste manier om de betrouwbaarheid van uw Microcar in stand te houden, maar ook de snelste. Uw Microcar dealer heeft gangbare onderdelen doorgaans in voorraad en andere zijn binnen 24 uur aanwezig.

U zit dus nooit alleen achter het stuur van een Microcar. Waar u ook bent, de Microcar-dealers in Nederland staan voor u klaar. Met een goede service stellen onze specialisten te alle tijde hun know-how tot uw beschikking door u raad te geven, uw voertuig te onderhouden of te repareren

Schade

Autoschade kan iedereen overkomen. Een paaltje dat u over het hoofd zag, een glijpartij op een gladde weg, een steentje tegen uw voorruit. Bovendien bestaat er ook een kans dat u door een ander wordt aangereden. Autoschade is nooit leuk, maar zelfs in zo’n geval kunt u terugvallen op uw Microcar dealer.

Deskundig autoschadeherstel is vakwerk. En maatwerk. Elke schade is weer anders. Daarom dient elke schade aan uw brommobiel te worden hersteld door deskundige vakmensen. Bij uw Microcar dealer bent u niet alleen verzekerd van service, maar ook van deskundigheid. U weet zeker dat ter vervanging uitsluitend originele Microcar onderdelen worden gebruikt. Alleen op die manier blijft de kwaliteit van uw Microcar gegarandeerd.

Microcar Mobiliteits service

Elke eigenaar van een nieuwe Microcar M.GO krijgt gratis pechhulp, gedurende de garantieperiode, via onze Microcar Mobiliteitservice.

Mocht u met pech komen te staan (ook geldig in uw woonplaats), dan belt u met de Mobiliteitservice. Binnen een half uur is een specialist ter plaatse. Mocht uw Microcar niet ter plaatse gerepareerd kunnen worden, dan wordt uw Microcar, gratis, naar de Microcar–dealer van uw keuze afgesleept en daar vervolgens gerepareerd. In de meeste gevallen zullen de reparatiekosten onder de garantie vallen.